Naša zgodba

Pieter Schoen, Lodewijk Varossieau in Dirk Vettewinkel so verjetno imena, za katera še niste slišali. Kljub temu so v 18. stoletju napisali prve osnutke zgodbe Sigma Coatings. Njihova vizija poslovanja z barvnimi materiali je pripeljala do ustanovitve podjetij,  katerih dedič je Sigma Coatings danes. Pravi strokovnjaki z izjemnim občutkom praktičnosti so vedeli, kako dešifrirati pričakovanja slikarjev. To znanje še vedno predstavlja DNA Sigma Coatings danes.

2008
2. januarja je PPG Industries objavil nakup skupine SigmaKalon iz družbe Bain Capital. S sedežem v Pittsburghu je PPG globalni proizvajalec barv, premazov, kemičnih izdelkov, optičnih izdelkov, stekla in steklenih vlaken. Podjetje ima v več kot 60 državah več kot 140 proizvodnih tovarn in povezanih družb.

2006
Podjetje Sigma Coatings je integrirano v skupino SigmaKalon, številka 2 v Evropi, v dekorativnih barvah. Od 1. junija 2006 se  družba imenuje SigmaKalon.

1999 - Združitev Sigma Coatings in Kalon SigmaKalon se je rodil s prevzemom skupine PetroFina skupine Total.
Sestavljala je združitev družbe Sigma Coatings, hčerinske družbe PetroFina in Kalon, hčerinske družbe skupine Total. 1972 - Skupina Sigma Coatings: od družinskega podjetja do multinacionalne korporacije Podjetje Pieter Schoen & Zoon in mednarodni premazni materiali (ICM) se je 1. januarja 1972 pojavilo na trgu pod eno samo ime: Sigma Coatings. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so Sigma Coatings skupaj z novo tovarno za barvo in prah postavili ultra moderen raziskovalni center.  

1971 - Nakup ICM Le leto po ustanovitvi mednarodnih materialov za premaze je PetroFina to drugo strukturo videl kot drugega partnerja pri izbiri barvnih izdelkov, zato se je z nakupom podjetja Pieter Schoen & Zoon lotil nakupa ICM. Ugotovili smo temelje Sigma Coatings.

1970 - Ustanovitev "mednarodnih kodirnih materialov" Podjetja N.V. Vernis in Varossieau & Cie sta se odločila, da se združita. S sedežem v Uithoornu leta 1970 so prevzeli ime International Coding Materials.

1967 - Pieter Schoen pri PetroFini Leta 1967 je PetroFina s podjetjem Pieter Schoen & Zoon podpisala pogodbo o sodelovanju. To je bilo pred tem, da je postal del PetroFina leta 1969.

1809 - Od gradbenih barv do Sigma Coatings Leta 1809 je mojster slikarjev na Guildu sv. Lucka, Dirk Vettewinkel, odločil, da svoje lastne barve in materiala zmelje. Od leta 1972 je originalna tovarna Dirka Vettewinkela del Sigma Coatings.

1795 - Nova stopnja in proizvodnja barve Druga družba, ki je imela pomembno vlogo pri nastanku Sigma Coatings, je bila Varossieau & Cie. Lodewijk Varossieau je bil slikar, ki je leta 1795 ustvaril žganjsko destilerijo.

Leta 1862 se je družinsko podjetje preselilo in postavilo v Cornelis van Rijn. Po letu 1900 je korporacija Varossieau & Cie napredovala in postala podjetje, ki je v nafto zmlelo svoje pigmente in proizvedlo japonski lak. Od leta 1946 je novi podjetje CEO Varossieau & Cie moderniziral podjetje, ki je postal proizvajalec sintetičnih in delno sintetičnih lakov.

1722 - Prvi Sigma izdelki Jan Pieterszoon Schoen je bil eden prvih nizozemskih poslovnežev za pripravo in prodajo naravnih pigmentov, kot so barve za les, kredo, nemškega okraja, marmorja, kurkuma, ogljikovega prahu in lazulita. Leta 1722 je kupil parcelo in postavil lasten mlin.
Leta 1725 je dobil dovoljenje za mletje. Preden je dal svoje barve na trg, jih je imenoval Sigma, saj je to grško pismo predstavljalo vsoto vseh stvari.
Družba Pieter Schoen je rasla, dokler ni postala cvetoča družinska dejavnost, ki je bila uradno registrirana leta 1857 pod imenom Pieter Schoen & Zoon. Pieter Schoen & Zoon je eno od družb, ki bi kasneje predstavljale temelje Sigma Coatings.