Trendi 2017-2018

CHROMATIC® predstavlja barvne trende za 2018/2019 in skupaj z njimi, izbor odtenkov, ki ujamejo občutek časa. Celotna tema obravnava pojem referenčnih točk v svetu, ki postaja vse bolj virtualen in se nenehno spreminja. Zato 4 teme združujemo z globalno naravo in poudarjamo iskanje stabilnosti, preprostosti in avtentičnosti, da bi postali igralec v teh spremembah. Vsaka od ponujenih tem zato vzbuja poseben pogled na svet in vrsto navdihujočih odtenkov, na katere se nanaša barvna karta CHROMATIC®.
 
Nouvel-heritage-1.png

»Nova dediščina« vsebuje dotik nostalgije: pametno ravnotežje med modernostjo in tradicijo. Ta tema prinaša našo potrebo po trajnosti: znova se oblikujejo dekor in sodobni dizajn, ki podpirajo močne koncepte dediščine naših prednikov, njihovo znanje in kakovost. Razpon odtenkov se igra na subtilni kombinaciji klasičnih brezčasnih barv, ki so istočasno nevtralne, natančne, mehke in bolj formalne za udobje in stabilnost. Odtenki, ki so predstavljeni v ilustrativne namene, se lahko razlikujejo od tega, kakšni so v dejanskem prostoru. Za natančno nianso je pomembno, da poiščete našo barvno karto CHROMATIC®. Nianse označene s prečrtanim soncem, katerih koeficient absorpcije je večji od 0,7, niso priporočljive za fasadne barve.
 
Etre-soi-meme-2-(3).png

Osredotočanje na bistvene elemente je moto teme »Bodi samosvoj«, v kateri ima prednost čistost in preprostost. Ta tema je protistrup k pritisku sodobnega vsakdanjega življenja, ki včasih moti vaše ravnotežje. Zaskrbljenost, ki se sooča z vse večjo kompleksnostjo vsakdanjega življenja, ta tema prenaša željo, da se osredotočimo na to, kar je pomembno: zasebno življenje postane prednostna naloga. Ta tema je podobna Novi dediščini v njeni stabilnosti in miru. Paleta odtenkov je obogatena s sivimi pastelami in mehkimi in toplimi toni, ki dodajo pozitiven občutek Odtenki, ki so predstavljeni v ilustrativne namene, se lahko razlikujejo od tega, kakšni so v dejanskem prostoru. Za natančno nianso je pomembno, da poiščete našo barvno karto CHROMATIC®. Nianse označene s prečrtanim soncem, katerih koeficient absorpcije je večji od 0,7, niso priporočljive za fasadne barve.
 
Esprit-frondeur-3-(2).png

»Uporni Duh« je napolnjen z barvami in prekinja s tradicijo, da bi ustvaril svoja pravila. Ko se soočamo s standardizacijo sedanje družbe, ta tema zahteva korenite spremembe: postati igralec v spremembah, izstopiti iz polja sigurnosti in izumiti svoja pravila, da potrdiš svojo identiteto brez napačnih pretenzij ali kompromisov. Območje barv je zato močno in intenzivno, na robu električnega, vendar kaljenega z bolj nevtralnimi toni za ravnotežje. Odtenki, ki so predstavljeni v ilustrativne namene, se lahko razlikujejo od tega, kakšni so v dejanskem prostoru. Za natančno nianso je pomembno, da poiščete našo barvno karto CHROMATIC®. Nianse označene s prečrtanim soncem, katerih koeficient absorpcije je večji od 0,7, niso priporočljive za fasadne barve.
 
hyper-nature-4-(2).png

»Hiper Narava« je povezana z naravo in vesoljem, iz katerega črpa vso svojo energijo. Ta tema prenaša našo pot do pristnosti in duhovnosti, s katerimi se soočamo s hiper tehnologijo in urbanizacijo sodobnega sveta: polnimo se z navdihom, ki ga najdemo v tem, kar ponuja planet. Razpon odtenkov črpa navdih neposredno od zemlje. Nekaj senčnih in zelo svetlih dotikov, ki spominjajo na zvezdnate noči, so v njej čvrsto zasidrane. Odtenki, ki so predstavljeni v ilustrativne namene, se lahko razlikujejo od tega, kakšni so v dejanskem prostoru. Za natančno nianso je pomembno, da poiščete našo barvno karto CHROMATIC®. Nianse označene s prečrtanim soncem, katerih koeficient absorpcije je večji od 0,7, niso priporočljive za fasadne barve.